Directorul Oradea Transport Local, ing. Pop Viorel Mircea, informează orădenii că societatea are în parc şase noi mijloace de transport.

Astăzi, 25 martie 2021, au ajuns la Oradea cinci autobuze Mercedes Citaro Hybrid, iar în 23 martie, un nou tramvai Imperio, al 11-lea, livrat de Astra Vagoane Arad.

Al 12-lea tramvai Imperio urmează să ajungă în Oradea, vineri, 26 martie 2021.

Autobuzele Mercedes Citaro Hybrid au o capacitate de până la 107 pasageri, din care 27 locuri pe scaune. Noile autobuze, echipate cu sistem de propulsie hybrid, având clasa de poluare Euro VI, sunt dotate cu sisteme de informare, camere de supraveghere pentru siguranţa călătorilor, sistem de monitorizare a numărului de pasageri, climatizare automată şi funcţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Tramvaiul Imperio are 210 locuri, din care 45 de locuri sunt pe scaune. Este dotat cu terminale pentru validarea titlurilor de călătorie, compatibile cu sistemul de e-ticketing, instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă şi spaţiu destinat exclusiv persoanelor cu dizabilităţi. Tramvaiul Imperio este eficient din punct de vedere energetic, datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie.

Carmen Tocuţ
spec. relaţii publice