Orădenii vor avea la dispoziţie încă o zonă verde pentru promenadă şi relaxare. Investiţie de 2,3 milioane lei, parcul Salca II va fi dat în folosinţă săptămâna viitoare.

Punctul de atracţie al parcului îl constituie o cascadă pe două părţi, care va curge pe o movilă de pământ amenajată în capătul spre Velenţa. Pe o parte apa va cădea într-un mic lac care se scurge în cel mare amenajat în Salca I, iar pe cealaltă perdeaua de apă va fi orientată către locul de odihnă. Parcul mai are un amfiteatru în aer liber amenajat în jurul unei scene circulare.

Amenajat pe o suprafaţă de 2,2 hectare, parcul Salca II mai cuprinde, printre altele, o pergolă pe stâlpi ridicaţi din cărămidă, un foişor, trei locuri de joacă pentru copii, cu groapă cu nisip, aparate specifice şi un labirint pe pavaj, similar celui verde amenajat în Parcul Salca I.

Conform unui comunicat al municipalităţii, noua zonă verde a fost prevăzută cu instalaţii pentru fântâni şi reţele electice care vor deservi corpurile de iluminat, instalaţia de irigat, cea de recirculare a apei din lac, zidul cascadă şi pârâul decorativ.

Amenajat pe o suprafaţă de 2,2 hectare, parcul peste 6.900 de arbori, arbuşti şi plante. Zona verde mai are alei pietonale, majoritatea asfaltate, şi mobilier urban, de la fântâni cu apă potabilă la toalete ecologice, bănci, coşuri de gunoi şi două podeţe pentru traversarea părâului.

De-a lungul pergolei a fost amenajată o alee pavată cu piatră naturală şi străbătută de un pârâu decorativ, cu mici bazine circulare în zonele de odihnă.

Lucrările de amenajare a parcului Salca II au fost demarate de către firmele Constructorul Sălard şi Gardener, în toamna anului trecut, la un an după finalizarea parcului Salca I. Peste iarnă şantierul a fost închis. Cele două parcuri Salca vor face parte dintr-o zonă verde de mare amploare care se va întinde de la malul pârâului Peţa la Lotus Center.