Tinerii poloişti de la CSM Oradea au avut un parcurs excelent la primul turneu final al Campionatului Naţional de juniori III, competiţie care s-a încheiat duminică la bazinul Steaua din capitală.

În ultimele două etape, elevii antrenorilor Christian Sandor, Ivan Fejer şi Sandor Nagy au înregistrat succes după succes, încheind turneul cu punctaj maxim.

Sâmbătă, CSM Oradea a întrecut echipa Dinamo cu scorul de 10-6, după un joc dificil, în care dinamoviştii au început mai bine şi au condus la prima pauză cu 3-1. Bihorenii au revenit mult mai mobilizaţi însă în sfertul II, când au marcat de cinci ori, iar la jumătatea confruntării conduceau deja cu 6-5.

După pauza mare, în secvenţa a treia, nu s-a înscris decât un singur gol, şi acelea reuşit de CSM, care s-a desărins, astfel, pe tabelă la 7-5.

Ultimele minute a adus însă detaşarea pe tabelă a orădenilor, care au marcat de trei ori, timp în care au primit un singur gol, fapt care le-a adus victoria cu 10-6.

În acest joc, Mark Tokai şi Mihai Fitero au marcat de câte trei ori, Benett Bajusz a înscris de două ori, iar Andrei Marinescu şi Ianis Soponar au marcat câte un gol fiecare.

În fine, în ultima etapă, de duminică, CSM Oradea a dat piept cu Steaua, gazda turneului. Evoluţia bună şi din acest joc le-a adus tinerilor poloişti de la CSM o nouă victorie, destul de clară, cu scorul de 14-6, după ce pe reprize s-a consemnat: 5-0, 5-0, 2-2 şi 2-4.

A fost un start perfect de joc pentru bihoreni, care la pauza mare conduceau deja cu 10-0. A urmat apoi o anumită relaxare, care a permis adversarului să mai revină în joc, dar diferenţa şi la final a fost concludentă.

De această dată Benett Bajusz şi Mark Tokai au marcat câte 3 goluri pentru CSM, Christopher Acatrinei şi Ianis Soponar – câte 2 goluri, iar Bogdan Ţecu, Andrei Marinescu, Mihai Fitero şi Marius Borbei au înscris câte un gol fiecare.

La sfârşitul turneului, CSM Oradea a acumulat punctaj maxim, ocupă primul loc şi porneşte favorită  în turneul al doilea.

Lotul de jucători al echipei CSM Oradea la acest turneu i-a cuprins pe: Marcu Szilagyi, Cristian Burlea, Benett Bajus, Bogdan Ţecu, Antoniu Martin, Mark Tokai, Botond Sárkőzi, Andrei  Marinescu, Raul Şandru, Ianis Soponar, Mihai Fitero, Marisu Borbei, Balint Barbely, Balthasar, Majoros-Garofeanu, Alex Nagy şi Christopher Acatrinei.


Rezultatele complete înregistrate de CSM Oradea la primul turneu final al Campionatului Naţional de polo juniori III:

Etapa 1 (joi, 8 aprilie), 15-6 cu CSM Corona Braşov

Etapa a 2-a (joi, 8 aprilie), 20-4 cu Crişul Oradea,

Etapa a 3-a (vineri, 9 aprilie), 15-4 cu Viitorul Cluj-Napoca

Etapa a 4-a (vineri, 9 aprilie), 3-6 cu Dacia Star Bucureşti

Etapa a 5-a (sâmbătă, 10 aprilie), 19-8 cu Triumf Bucureşti

Etapa a 6-a (sâmbătă, 10 aprilie), 10-6 cu Dinamo Bucureşti

Etapa a 7-a (duminică, 11 aprilie), 14-6 cu  CSA Steaua Bucureşti