Patronii şi administratorii de hoteluri, restaurante şi cafenele din Oradea susţin proiectul proiectul privind fuzionarea municipiului reşedinţă de judeţ cu comuna Sînmartin. "Putem avea în anii următori mult mai mulţi turişti şi implicit mai multe locuri de muncă şi venituri mai mari pentru orădeni", a declarat Dorin Popa, preşedintele fundaţiei Millesime care gestionează Centrul pentru cultura şi civilizaţia vinului.

Popa a dat citire luni dimineaţă, în foaierul Teatrului Regina Maria, unui apel către orădeni asumat de 30 de unităţi orădene de comerţ. Printre semnatarii apelului se numără de la Centrul Comercial Oradea Shopping City şi Hotelul Double Tree by Hildon la restaurantul Graff şi Cafeneaua Lord’s.

La eveniment au participat reprezentanţii de localuri şi magazine care speră că fuziunea va duce la relansarea turismului în zonă iar creşterea numărului de vizitatori le va aduce încasări mai mari.

"Indiferent de mărimea afacerii noastre mediul în care ne desfăşurăm activitatea are o influenţă asupra noastră. Nu ne este indiferent cum evoluează Oradea: dacă oraşul se dezvoltă într-un ritm accelerat în competiţia cu celelalte oraşe şi ne asigură un ambient corespunzător sau dacă rămâne în urmă", a spus preşedintele asociaţiei Millesime.

Dorin Popa a spus că alăturarea potenţialului economic al Oradiei cu cel turistic al staţiunilor Băile Felix şi Băile 1 Mai va face posibil ca municipiul să intre într-o nouă etapă de dezvoltare  devenind capitala art nouveau şi a băilor termale din România.

"Reuşita acestui proiect depinde şi de noi, dar în primul rând de dumneavoastră şi de prezenţa la vot în 14 iunie. De aceea vă îndemnăm să vă prezentaţi la vot. Acum votăm pentru bunăstarea oraşului. Aşa, Oradea va fi un oraş turistic, mai puternic şi mai prosper", şi-a încheiat Popa mesajul către orădeni.

Prezent la citirea apelului către orădeni, primarul Ilie Bolojan le-a mulţumit patronilor de hoteluri şi localuri pentru susţinerea acordată proiectului de unificare a localităţilor Oradea şi Sînmartin.