Situaţie inedită în comuna Cefa, unde şoferul microbuzului şcolii gimnaziale a demisionat pe 11 decembrie şi nu a acceptat să mai lucreze până la angajarea unui nou şofer: un parlamentar s-a oferit să-i ia locul, fără remuneraţie.

Deputatul Ioan Roman, fost funcţionar, apoi primar al comunei între anii 2000-2008, a aflat despre demisia şoferului şcolii şi refuzul acestuia de a mai lucra până la găsirea unuia nou chiar de la soţia sa, care este directoarea şcolii.

"Avem un microbuz de 8 plus 1 locuri, primit în 2007 prin Inspectoratul Şcolar, pe care până în decembrie a lucrat un localnic care era angajat cu jumătate de normă la şcoală şi tot cu jumătate de normă la Primărie. În 11 decembrie a demisionat şi nu a mai dorit să lucreze pe microbuzul şcolii până la angajarea unui înlocuitor, astfel că 50 de copii din satele Bicaciu şi Ateaş nu mai aveau cum să ajungă la şcoală. Când i-am povestit soţului, s-a oferit să facă el munca asta, profitând că este în vacanţă parlamentară", a declarat directoarea şcolii din Cefa, Alexandra Roman, pentru BIHOREANUL.

"Am făcut un contract de voluntariat cu şcoala, după ce m-am interesat la Inspectoratul Teritorial de Muncă să văd ce formalităţi legale trebuie să îndeplinesc, aşa că de ieri (n.r. - luni, 19 ianuarie) mă trezesc la ora 5.00, pentru ca la ora 6.30 să fac prima tură cu copiii din Bicaciu până la şcoala din Cefa", a declarat pentru BIHOREANUL şi deputatul Ioan Roman.

Potrivit acestuia, dimineaţa sunt necesare trei drumuri, dintre care unul pe ruta Bicaciu - Cefa şi două între Ateaş şi Cefa, iar la ora 12.00, după terminarea cursurilor, face alte trei drumuri pentru a duce copii acasă.

Primarul comunei Cefa, Dumitru Bărnău, a declarat că postul de şofer pe microbuzul şcolii a fost scos la concurs, iar cei doi candidaţi înscrişi vor fi "examinaţi" chiar săptămâna aceasta, joi.