Doi din cei patru parlamentari ai PNL Bihor au susţinut vineri o ultimă conferinţă de presă din acest an, în care atmosfera festivă obişnuită pentru perioada dintre Crăciun şi Revelion a fost umbrită de predicţii neliniştitoare privind situaţia economică din anul viitor.

Motive de optimism nu există nici în ce priveşte situaţia administraţiei judeţene, au arătat şi doi dintre consilierii judeţeni ai PNL Bihor.

Cheltuieli mari, venituri insuficiente

În condiţiile în care înainte de Crăciun ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, şi consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, au anunţat o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care impune noi taxe asupra companiilor bancare, energetice şi nu numai, deputatul Gavrilă Ghilea a spus că nici măcar cu noile surse de venituri scontate prin această Ordonanţă Guvernul nu a reuşit să finalizeze şi să depună în Parlament, aşa cum impune legea, un proiect al bugetului de stat pe anul 2019, "pentru că nu s-au identificat banii necesari pentru a acoperi majorările (n.r. - de salarii în sectorul bugetar şi ale pensiilor speciale) pe care le-a făcut PSD-ul".

"Efectul va merge în lanţ. Când majorezi preţurile în energie este evident că acest lucru va avea efect în toată economie. În maximum 6 luni se vor resimţi drastic aceste măsuri în toată economia", a spus Ghilea. "Cetăţenii trebuie să ştie că ordonanţa fiscală a Guvernului Dragnea – Dăncilă nu reprezintă decât o măsură disperată de atragere a unor sume de bani la bugetul de stat prin introducerea de noi taxe şi impozite", a adăugat deputatul.

"Vom plăti cu toţii"

"Nota de plată, din păcate, o vom achita cu toţii. Cu toţii vom plăti preţul nseăbuinţei celor care ne conduc acum", l-a completat pe Ghilea şi deputatul Ioan Cupşa.

Membru din partea Opoziţiei în celebra comisie Iordache, cea care a "măcelărit" legile justiţiei şi codurile penale, Cupşa a afirmat că "după ce a destabilizat justiţia, PSD a început să destabilizeze şi economia", adoptând "măsuri cu totul străine de o economie de piaţă", cum sunt pretinsele plafonări la preţul energiei şi naţionalizarea banilor cu care cetăţenii români au contribuit la Pilonul II de Pensii.

"Nimic nu merge la motor"

Prezenţi şi ei la conferinţa de presă, dar în sală, consilierii judeţeni Ionel Avrigeanu şi Călin Gal, cei mai activi din grupul PNL, au afirmat că nu există motive de optimism nici în ce priveşte activitatea Consiliului Judeţean.

"În administraţia judeţului se va întâmpla exact ce s-a întâmplat şi până acum, adică nimic!", a spus Avrigeanu, adăugând că, la fel ca până acum, "toată energia conducerii judeţului Bihor este concentrată în claxon, nimic nu merge la motor".

"Atâta timp cât nu se respectă legea (n.r. – de către cei trei şefi ai CJ Bihor), nu se va întâmpla nimic pentru progresul judeţului", a întărit şi Călin Gal, autorul mai multor dezvăluiri despre ilegalităţile practicate de conducerea Consiliului Judeşean, el adăugând că în aceste condiţii reprezentanţii PNL Bihor vor continua să se opună aşa-ziselor proiecte iniţiate de coaliţia UDMR-PSD-ALDE.