Toţi cei patru parlamentari liberali din Bihor intră, începând de vineri, în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, după ce s-a aflat că senatorul de Constanţa, Vergil Chiţac, iar apoi şi deputatul de Constanţa, Bogdan Huţucă, au fost confirmaţi cu noul coronavirus COVID-19, în condiţiile în care, la fel ca aproximativ 100 de colegi de partid, au participat, luni, la reuniunea Biroului Politic Naţional a partidului, în cadrul căreia au fost validate candidaturile unor reprezenzanţi ai PNL la alegerile locale din vară.

Cei patru au declarat pentru BIHOREANUL că intră în autoizolare chiar dacă nu au avut niciun fel de contact cu cei doi colegi, nici măcar vizual.

"Am participat luni la şedinţa Biroului Politic Naţional, la care au participat aproximativ 100 de colegi din toată ţara, dar nu am avut niciun fel de contact cu nici unul dintre cei doi colegi, nici măcar contact vizual. Eu nu i-am văzut, poate pentru că stăm în locuri diferite în sală", a declarat deputatul PNL Bihor Ioan Cupşa.

"Eram în drum spre o înmormântare când am auzit ştirea", a spus şi deputatul Florica Cherecheş, referindu-se la vestea despre diagnosticarea senatorului de Constanţa Vergil Chiţac şi necesitatea autoizolării tuturor persoanelor care au participat la reuniunea de luni. "Bineînţeles, m-am întors din drum. Eu nu am avut niciun fel de contact cu colegul din Constanţa. Voi intra în autoizolare şi voi urma toate procedurile sanitare", a adăugat Florica Cherecheş.

La rându-i, deputatul Gavrilă Ghilea a afirmat şi el: "Am participat la şedinţa de luni, dar nici măcar nu l-am văzut pe dl. Chiţac. Noi stăm în altă parte a sălii decât colegii din Constanţa. Mă informez să văd ce am de făcut şi voi respecta regulile".

Senatorul Cornel Popa a şi contactat deja un medic pentru a fi testat. "Am aflat ştirea, ca toată lumea, şi nici nu am mai ieşit din casă. Am sunat la medic şi aştept să mi se facă testarea", a declarat Cornel Popa pentru BIHOREANUL.

Întreaga conducere a PNL a intrat în autoizolare, vineri, după ce s-a aflat că senatorul de Constanţa Vergil Chiţac, amiral în rezervă, a fost confirmat ca infectat cu coronavirus, în urma unei reuniuni NATO desfăşurată la Bruxelles în perioada 17-19 februarie, unde a intrat în contact cu persoane infectate.

Ulterior, până să fie diagnosticat, Chiţac a avut întâlniri cu sute de persoane, iar cu două zile în urmă, cu o zi înainte să fie confirmat, a şi negat că ar fi suspect de coronavirus.

Pe de altă parte, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, deşi membru în Biroul Politic Naţional al PNL, nu a participat la reuniunea de luni a acestui for, în ziua respectivă edilul susţinând o conferinţă de presă la Oradea, astfel că a scăpat, deocamdată, de obligativitatea autoizolării.