Numărul protestatarilor anti-mască și anti-restricții Covid care se întâlnesc, de 8 zile, în fiecare seară în Piața Unirii a scăzut substanțial. Doar 20 de orădeni, majoritatea adolescenți, s-au prezentat, luni seară, în fața statuii Regelui Ferdinand. Ei vorbeau între ei, fără să scandeze lozinci și... purtând măști de protecție.

Majoritatea s-au adunat la ora 20 şi au început să transmită live pe Facebook cerându-le celor care îi privesc să vină şi ei la protest. "Haide la protest, Oradea! Orădenilor, nu staţi acasă! Haideţi aci!", a transmis privitorilor săi unul dintre protestatarii care a participat şi la recentele manifestări.

Spre deosebire de zilele trecute, când erau gălăgioşi şi nu purtau măşti de protecţie, cei prezenţi nu au mai strigat lozinci.

În jurul orei 20.15 aceştia au adus două steaguri şi au suflat dintr-o vuvuzea de câteva ori, dar nimeni nu li s-a mai alăturat.

"Noi le-am spus să aibă în vedere faptul că de la 22 încep restricţiile. Majoritatea dintre ei poartă măşti, iar cei care nu o fac fie beau suc, fie fumează. Au spus că nu vor sta foarte mult", a declarat BIHOREANULUI un jandarm care îi supraveghea pe protestatari.

Protestul anti-restricţii s-a stins după doar 45 de minute, când toţi participanţii s-au îndreptat spre case.

Cel mai probabil protestatarii și-au pus măști de protecție după ce reprezentanții Jandarmeriei Bihorene au precizat, luni, că toţi cei care, duminică seară, au mărşăluit prin Oradea au fost identificaţi şi vor fi sancţionaţi pentru prevederile legale încălcate. Majoritatea celor care au participat la protestul de duminică nu au purtat mască de protecţie, dar vor fi amendaţi şi pentru că au ieşit pe străzi după ora 20, când circulaţia era interzisă, fără un motiv bine întemeiat.