Membrii Colegiului Medicilor din Bihor şi-au ales săptămâna aceasta Comisia de Disciplină, adică specialiştii care se vor întruni de fiecare dată când unul dintre ei se confruntă cu acuzaţii de malpraxis sau de încălcare a eticii profesionale.

"Pe 1 şi 2 octombrie am avut două tururi de scrutin, dar participarea a fost un dezastru. La primul tur au votat 700 din cei 1.356 de medici cu drept de vot, iar la al doile scrutin numai 250. Este foarte trist, pentru că importanţa Comisiei de Disciplină, care se alege o dată la şase ani, este extraordinar de mare", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, preşedintele CMB.

O altă ironie este şi faptul că din cei şapte membri ai noii Comisii de Disciplină, doar unul singur este nou, dr. Corina Şuteu (specialist în Medicina Muncii) înlocuind-o pe dr. Cornelia Vaşadi (Medicina de Familie).

Ca urmare, componenţa Comisiei, în noua formulă, este: dr. Gabriel Mihalache (Medicină legală – 158 voturi), dr. Gabriel Bako (nefrolog – 133 voturi), dr. Ciprian Brisc (gastroenterolog – 125 voturi), dr. Narcis Vâlceanu (medic legist – 106 voturi), dr. Lucia Daina (Sănătate Publică – 103 voturi), dr. Corina Şuteu (Medicina muncii – 85 voturi), plus dr. Daniela Rahotă, membră din oficiu, ca şefă a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Pe lista supleanţilor au fost votaţi dr. Cornelia Vaşadi (Medicină de familie), dr. Vasile Kricsfalussy (Obstetrică-Ginecologie), dr. Corina Radu (legist), dr. Simona Bîrsan (Recuperare şi Balneologie), dr. Şerban Porumb (chirurg plastician).