"În ultimii trei ani, Partidul Conservator a fost atins de o imagine negativă din cauza ideii de mogul a lui Dan Voiculescu", a spus Traian Bodea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul conservator a afirmat că speră ca sâmbătă, când va avea loc Consiliul Naţional al PC, iar ulterior pe 28 februarie, când este programat Congresul partidului, structurile de conducere a acestuia să fie "primenite". "Sper în primenirea Partidului Conservator şi sper în pregătirea corespunzătoare pentru alegerile locale din 2012. Vrem să dăm şansa unor tineri. Ştim că foarte mult timp Partidul Conservator a fost agăţat de persoana domnului Dan Voiculescu, dar acesta a spus că nu mai doreşte să preia conducerea partidului, ci vrea ca partidul să fie condus de oameni tineri. Şi pe mine mă încântă poziţia dânsului", a spus Traian Bodea.

Liderul conservator a opinat că şansa PC este de a nu se mai "lega" într-o alianţă necondiţionată cu PSD: "Cred că Partidul Conservator trebuie să revină cu picioarele pe pământ, să facă politică pe cont propriu, fără să ne mai agăţăm de un partid mare pentru ca apoi să suferim împreună".

Bodea a mai spus că, personal, consideră că în ultimii ani PC a avut de pierdut în alianţa cu PSD. "La alegeri nu ne-am putut numi oamenii în comisiile secţiilor de votare, la guvernare nu ne-am putut numi oameni nici în deconcentrate şi, mai ales, am pierdut electoratul pe care totuşi, într-o vreme, îl aveam", a afirmat Traian Bodea.

Preşedintele PC Bihor a mai precizat că "studiază" posibilitatea de a mai candida, la Congresul PC din 28 februarie, pentru un nou mandat de vicepreşedinte al partidului.

"Cel mai important obiectiv al nostru trebuie să fie reorganizarea partidului astfel încât la alegerile locale din 2012 să obţinem undeva la 6-7 la sută din voturi. În funcţie de ce se întâmplă şi în alte partide, s-ar putea să existe în 2012 o breşă favorabilă pentru creşterea PC", a mai spus liderul organizaţiei judeţene Bihor.