Vicepreşedintele ALDE Bihor, Dorin Corcheş, a participat, miercuri, la reuniunea Colegiului Prefectural Bihor în noua-vechea sa calitate de director al Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice, pe care a deţinut-o înainte să fie promovat în această primăvară ca secretar de stat în Ministerul Agriculturii, de unde a fost revocat, însă, după doar o lună.

Contrar uzanţelor, Corcheş nu s-a prezentat prefectului Ioan Mihaiu, chiar dacă este, practic, cel mai nou dintre şefii de instituţii deconcentrate din judeţ, preferând să rămână discret la masă şi să nu ia cuvântul deloc.

O posibilă explicaţie este că în această săptămână BIHOREANUL a dezvăluit faptul că în anul 2011, când conducea sucursala judeţeană a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Corcheş a atribuit unei firme patronate de un prieten al său, Partizan Security, serviciile de pază la obiectivele strategice, cu toate că aceasta nu avea personalul necesar, conform normelor legale.

Mai mult, ulterior, Corcheş a devenit şi acţionar la Partizan Security, care a obţinut un profit de 3 milioane lei din contractele cu filiala bihoreană a ANIF.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, vicepreşedintele ALDE Bihor a redevenit director la Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice la scurt timp după ce a fost schimbat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, dar îşi dorise să obţină conducerea unei structuri de interes regional. După cum se vede, n-a reuşit. Sau nu încă...

Citiţi pe această temă şi articolul „Căpuşa Partizan”