Vicecampioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi, a debutat cu o înfrângere în cadrul turneului din Croaţia, de la Rijeka, care contează pentru cel de-al II-lea tur preliminar al Ligii Campionilor.

În primul joc, elevii antrenorului Kadar Kalman au întâlnit tocmai formaţia gazdă, vicecampioana Croaţiei, VK Primorje, în faţa căreia au trebuit să se recunoască învinşi cu scorul de 7-9.

Echipa orădeană a deschis jocul foarte bine, chiar dacă adversarul a înscris primul gol al partidei. CSM-ul a replicat cu trei reuşite până la capătul secvenţei inaugurale, fără a mai încasa vreun gol. Astfel, în prima pauză s-a intrat cu 3-1 pentru bihoreni. CSM Digi a menţinut apoi un avantaj de două lungimi până în penultimul minut al secvenţei a II-a. La jumătatea partidei CSM Digi conducea totuşi cu scorul de 5-4, după ce în sferul secund orădenii au marcat două goluri, iar gazdele, trei.

După pauza mare, sfertul al III-lea a consemnat însă o secetă în jocul ofensiv al bihorenilor. Ei nu au punctat, iar croaţii au preluat conducerea, scor 6-5, cu opt minute înainte de final. Mihnea Gheorghe a restabilit apoi egalitatea la 6, cu şapte minute înainte de final. După mai bine de două minute în care niciuna dintre protagoniste nu a reuşit să înscrie, croaţii au trecut din nou în avantaj, unul pe care nu l-au mai cedat până la final, iar jocul s-a încheiat cu victoria cu scorul de 9-7 pentru VK Primorje Rijeka.

Mateja Asanovic şi Tibi Negrean au marcat de câte două ori, iar Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa şi Ramiro Georgescu au înscris câte un gol fiecare. După cum notează site-ul clubului CSM Oradea, Boris Pavlovic a fost sancţionat cu fault de trei ori şi a fost descalificat, iar poarta echipei orădene a fost apărată de către Gojko Pijetlovic.

Pentru a se califica în faza următoare, CSM Digi trebuie să se impună acum în ambele jocuri pentru care le mai are de disputat în această grupă, cu CN Sabadell, vicecampioana Spaniei şi cu Steaua, campioana României.