Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat realizarea unui pasaj suprateran peste DN 1 la ieșirea din localitatea Oșorhei spre Săcădat, peste girația existentă, amenajată la intersecția cu drumul comunal spre satul Fughiu și apoi spre Oradea peste dealuri, dar la care se va racorda și viitoarea centură a comunei Oșorhei, aflată în lucru și ajunsă deja la un stadiu de execuție de 20% din volumul total de lucrări proiectat.

„Pentru a reduce numărul de accidente în această zonă, pentru a asigura fluența circulației, am gândit un pasaj suprateran care urmează să fie executat din primăvara anului viitor, peste sensul giratoriu, de-a lungul drumului național DN 1. Actuala girație rămâne pentru a permite virajele în celelalte direcții, iar pentru fluidizarea circulației de pe centura Oșorhei va fi o bretea rutieră cu viraj dreapta care va evita girația și pasajul, înspre Cluj”, a explicat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, într-o conferință de presă susținută luni.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții „Amenajare intersecție denivelată aferentă DJ767J (cu posibilitate de modificare în DN 1) în localitatea Oșorhei, județul Bihor” este de 8,015 milioane euro, fără TVA.

CJ Bihor a întocmit deja un studiu de fezabilitate, mizând pe fondurile europene nerambursabile alocate anume pasajelor rutiere. „Ne propunem ca în luna august să demarăm procedura de licitație, astfel încât spre sfârșitul acestui an să semnăm un contract de proiectare și execuție. Dacă totul va fi în regulă, lucrările vor începe în primăvara anului viitor”, a mai spus Bolojan.

În studiul de fezabilitate sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare, o lună pentru obținerea autorizației de construire și 8 luni pentru execuția lucrărilor.

Conform studiului de fezabilitate, pasajul va avea o lungime totală de 402 metri și o lățime de 10 metri, cu două benzi de circulație.

Proiectele de infrastructură derulate de CJ Bihor care asigură conectivitatea rutieră cu municipiul Oradea și Zona Metropolitană vor asigura la o fluență mai bună a circulației pe o rază de circa 30 kilometri în jurul reședinței de județ și vor scurta timpii de deplasare inclusiv în cea mai aglomerată zonă a județului Bihor, pe DN 1.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!