Iniţiate şi proiectate de Primărie, dar preluate ulterior de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, cele două pasaje supraterane ce traversează şoseaua de centură a Oradiei în dreptul străzilor Nojoridului şi respectiv Ciheiului vor fi gata la sfârşitul lunii septembrie, spune directorul Secţiei Bihor a Drumurilor Naţionale, Octavian Balog.

Acesta a dat vestea aşteptată în egală măsură de orădenii care locuiesc în cartierul Grigorescu, dar şi de şoferii care vor resimţi fluidizarea traficului într-o reuniune a Colegiului Prefectural desfăşurată miercuri, la finele căreia prefectul Claudiu Pop a cerut informaţii cu privire la cele două obiective.

"La sfârşitul lunii septembrie (n.r. – vor fi gata), dar termenul este în noiembrie", a spus Balog.

Lucrările la pasajul din dreptul străzii Nojoridului au început în iulie 2015, fiind executate de asocierea firmelor Freyrom SA (Bucureşti) şi Procons Group SRL (Oradea), pentru 14,688 milioane lei plus TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene în proporţie de 85% şi de Guvernul României în pondere de 15%. Pasajul are o lungime de 691 metri şi o lăţime de aproape 16 metri, urmând să aibă câte o bandă pe sens pentru autovehicule, câte un trotuar şi câte o pistă pentru biciclişti pe fiecare margine, iar scopul său este să lege cartierele Cantemir, Salca, Nufărul şi Grigorescu şi să asigure accesul către Parcul Industrial Eurobusiness II, unde vor lucra 6.300 de orădeni.

La pasajul din dreptul străzii Ciheiului, lung de 484 metrim lucările au început în august 2015, execuţia fiind asigurată de austriecii de la Porr Construct, pentru suma de 19,49 milioane lei fără TVA.