Pasajele de pe şoseaua de centură încep să prindă contur. Primarul Ilie Bolojan a anunţat joi că licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru construirea pasajului peste linia ferată înspre comuna Oşorhei a fost adjudecată de firma Strabag. Contractul de execuţie va fi semnat în cursul acestei luni, urmând ca lucrările efective să demareze în această primăvară.

"Din informaţiile primite de la CNADNR, firma Strabag a câştigat licitaţia pentru suma de 5 milioane euro. Termenul de finalizare a investiţie este de 24 de luni", a anunţat Bolojan.

Primarul a mai spus că proiectele depuse spre finanţare europeană care au ca obiect construcţia celor două pasaje peste şoseaua de centură în zona giraţiilor din Calea Aradului şi strada Nufărului se află în prezent în faza de evaluare a eligibilităţii.

"După toate probabilităţile, în cursul lunilor mai-iunie se va trece la semnarea contractelor de finanţare pentru cele două pasaje, astfel încât în vară să putem trece la organizarea licitaţiei lucrărilor care vor dura 24 de luni", a spus Bolojan.

Primarul şi-a manifestat convingerea că lucrările de construire a celor trei pasaje vor demara încă din toamna acestui an.