După ani de amânări, pasajul CFR din strada Matei Corvin, unde în prezent se formează cozi de maşini, va fi lărgit de la două la patru benzi.

Consiliu Local a aprobat a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, studiul de fezabilitate a lucrării, urmând ca de lărgirea efectivă a pasajului să se ocupe Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră.

"Creşterea în viitor a traficului auto la intrarea dinspre Satu Mare, ca urmare a deschiderii capătului de autostradă spre Ungaria impune lărgirea la patru benzi a actualei treceri înguste pe sub calea ferată, la intrarea pe centura Oradiei. Lucrarea va fi terminată anul viitor, în urma unui parteneriat dintre Primăria Oradea şi CNAIR", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Conform proiectului de hotărâre, pasajul va avea 32 metri lungime şi 15 metri lăţime şi va juca un rol important în fluidizarea circulaţiei, în condiţiile în care odată cu punerea în funcţiune a Autostrăzii A3 Satu Nou – Frontieră este de aşteptat ca traficul auto pe DN1 Oradea – Satu Mare, cu trecere pe sub pasajul din Episcopia Bihor, să se dubleze.

În prezent, şoseaua din strada Matei Corvin are două benzi pe sens care la trecerea pe sub pasajul CFR se îngustează la una singură pe sens, generând ambuteiaje.

Lucrările de lărgire a pasajului, estimate la 12,2 milioane lei, vor avea un termen de predare de 15 luni, acestea urmând să fie finalizate în cea de-a doua parte a anului viitor.