Pasajul pietonal care subtraversează Bulevardul Magheru va fi reabilitat şi reacoperit cu altă copertină din sticlă securizată, ultra-clară.

Va fi acoperit cu sticlă "diamant"

Consiliul Local Oradea a aprobat luni indicatorii tehnico-economici ai lucrării, a cărei valoare a fost estimată la 598.000 lei.

Potrivit proiectului, noile copertine vor fi realizate din profile metalice negre, subţiri, peste care sticla securizată transparentă se va prinde cu montanţi.

Panourile de sticlă se vor sigila cu gel siliconat, pentru a nu permite pătrunderea intemperiilor. Constructorii vor folosi sticlă ultra-clară, de tip diamant, laminată şi securizată.

Balustradele de lemn de la coborârea în pasaj vor fi înlocuite cu altele din material inoxidabil, iar în partea inferioară se va monta o bandă led, protejată, pentru iluminarea suplimentară a accesurilor.

De altfel, potrivit viceprimarului Florin Birta, întreg pasajul va fi reabilitat.

"Cu ocazia lucrărilor la viitorul pasaj rutier, actualul pasaj pietonal a fost decopertat şi hidroizolat, după care s-a turnat un strat de beton astfel încât, pe viitor, să nu mai avem infiltraţii. În plus, înainte de montarea copertinelor, pasajul pietonal va fi reabilitat, treptele sparte ori plăcile căzute în timpul lucrărilor vor fi înlocuite şi întreaga suprafaţă va fi tencuită şi zugrăvită", a spus viceprimarul.

Florin Birta este de părere că pasajul reabilitat va fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii iunie, "odată cu noul pasaj rutier".

Se lucrează înspre Parcul Traian

În ceea ce priveşte lucrările la pasajul rutier care va subtraversa Bulevardul Magheru, până în prezent constructorii au finalizat, acoperit cu grinzi şi betonat treimea dinspre Aleea Ştrandului şi urmează să toarne hidroizolaţia şi primul strat de asfalt.

"În prezent se lucrează la rampa de acces din zona Parcului Traian. Constructorii au ajuns cu lucrările până în zona pârâului Paris, unde urmează să reducă secţiunea acestuia de la 3,6 metri la 1,6 metri pentru a face posibilă traversarea pe sub pasaj", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, lucrările vor ajunge în şosea în jurul datei de 15 mai, când traficul rutier va fi mutat pe porţiunea dinspre Aleea Ştrandului, care va fi deja finalizată.

Lucrările de amenajare a pasajului, cu termen de predare de un an, sunt executate de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA (care a construit şi Podul Centenarului) pentru suma de 14,5 milioane lei, fără TVA, echivalentul a 3,1 milioane euro.