Caz mai puţin obişnuit la Salonta, unde un tânăr acuzat de mai multe furturi şi lăsat într-un comod arest domiciliar, a încălcat măsura preventică şi a ieşit din casă... ca să meargă din nou la furat.

Hoţul, pe numele său Ioan Păscăruş, este un tânăr în vîrstă de 27 ani din Batăr, despre care BIHOREANUL a mai scris în septembrie, când a fost prins că a intrat în trei rânduri în acelaşi magazin Penny Market din Salonta, de unde a furat peste 100 de pachete de cafea, detergent și băuturi alcoolice.

Procurorii l-au anchetat iniţial sub control judiciar, pe motiv că paguba a fost parţial recuperată, măsură care a fost schimbată pe 25 octombrie de judecătorul de drepturi şi libertăţi cu una mai aspră, arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Motivul? Păscăruş încălcase din nou legea, furând o bicicletă din  comună.

Dar asta nu e tot! Deşi consemnat în locuinţă, hoţul nu s-a răbdat şi a "lovit" din nou. Pe 8 noiembrie, Păscăruş a plecat de acasă şi a intrat în două case din Batăr, de unde a luat o motocoasă şi un motoferăstrău.

Culmea e că, în loc să-l trimită după gratii, instanţa i-a acordat clemenţă şi de această dată. Dus în faţa judecătorului pe 12 noiembrie, individul a primit doar un nou mandat de arest la domiciliu, tot pentru 30 de zile. Urmarea? O zi mai târziu, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, a intrat într-o benzinărie din Batăr, de unde a furat 1.000 lei, băuturi şi dulciuri. 

Pe 14 noiembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus, în sfârșit, înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv, pentru 30 de zile, doar că mandatul s-a dat în lipsă, fiindcă, bîneînțeles, Păscăruș era fugit de acasă. 

UPDATE:

Bărbatul a fost „săltat” de poliţiştii din Alba luni, 18 noiembrie, fiind găsit pe o stradă din Blaj. 

Citiți pe această temă articolul: „Tânăr de 27 de ani din Bihor, reţinut în Blaj. Păscăruş era urmărit naţional pentru furt şi a evadat de mai multe ori din arest la domiciliu