Un an întreg s-a băgat în toate pozele făcute la Aeroport, arogându-şi meritele curselor externe operate de Ryanair, cum de altfel a procedat şi în privinţa celor interne ale Blue Air, iar acum, când compania irlandeză e pe cale să plece de la Oradea, nu poate furniza nicio explicaţie.

Solicitat în şedinţa de marţi să informeze aleşii, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, n-a putut decât să admită că din presă a aflat tot ce ştie despre suspendarea legăturilor cu Barcelona (Girona), Milano (Bergamo), Munchen (Memmingen), Dusseldorf (Weeze) şi Londra (Stansted).

"Până azi, nicio informaţie oficială nu a venit nici la Consiliul Judeţean, nici la Aeroport. Singurul act este un email al companiei, răspuns la presa din Oradea", a spus Pasztor după ce consilierul PNL Ionel Avrigeanu i-a cerut să spună dacă Ryanair va continua sau nu să asigure din toamnă cursele din Oradea.

"La fel am aflat şi eu această veste. Luni ajung la Dublin, marţi discut cu ei (n.r. – cu conducerea companiei), atâta vă pot spune momentan", a zis Pasztor, adăugând doar că "acoperirea" cu pasageri la Oradea este foarte bună. "Efectiv nu pot să vă ofer alte detalii".

Mai neplăcut pentru Pasztor este că, după ce săptămâna trecută a dat de înţeles că "schimbă atitudinea de gentleman" şi că a obţinut o întâlnire de urgenţă cu conducerea Ryanair la Dublin pe 27 martie, Mang l-a dat de gol, spunând că, în realitate, întâlnirea fusese programată încă din luna februarie.

"Întâlnirea de la Dublin era programată cu mult înainte şi avea drept scop dezvoltarea curselor şi a colaborării dintre Ryanair şi Aeroport", a spus Mang, nu se ştie dacă intenţionat sau ca o "scăpare", dar confirmând practic informaţia dezvăluită în exclusivitate de BIHOREANUL, care a explicat că scopul întâlnirii era chiar mutarea la Oradea a bazei Ryanair de la Timişoara.