Dacă Pásztor Sándor ar fi fost japonez, nu cetăţean român cu caracter balcanic, şi-ar fi făcut demult seppuku.

Faptele se ştiu: în plină criză, şeful Consiliului Judeţean Bihor este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar n-a făcut absolut nimic în sprijinul spitalelor din Oradea implicate în lupta anti-Covid. Ba nici măcar pentru cele din Marghita şi Salonta, pe care măcar sângele cel verde trebuia să-l oblige să le ajute.

Dimpotrivă, sluţit moralmente după o viaţă de bugetar în puf, nevolnicul şi-a bătut joc de sutele de mii de bihoreni, tulind-o, în plină pandemie, la pescuit. Şi nu oricum, ci cu un hoaver, tot bugetar, slugă la partidele de vânătoare, şi cu un altul căruia i-a umplut buzunarele cu bani publici în schimbul unor pixuri şi ceasuri de lux, livrate instituţiei pe care o conduce. Furtișag, adică, din banii tuturor bihorenilor, români şi maghiari deopotrivă.

Mai mult, pentru ca batjocura să fie completă, Pásztor şi-a făcut hatârul folosind o maşină a Consiliului Judeţean cumpărată pentru sistemul de sănătate al judeţului, nicidecum ca s-o birjălească el pe bălţi. Aşa tupeu, mai rar: şeful CJ Bihor nu doar că n-a rectificat bugetul ca să ofere fonduri spitalelor, ci îl mai şi delapidează cu kilometrajul.

În schimb, UDMR-istul e artist la PR. Dacă în urmă cu două săptămâni abia s-a învrednicit să regizeze o mascaradă de şedinţă a CJ, ca să se laude de atunci non-stop că a „dat” 100.000 de lei pentru achiziţia de măşti destinate medicilor de familie, acum, după ce BIHOREANUL i-a dat în vileag imoralitatea, politrucul s-a scufundat într-o campanie de „damage control” plină numai de minciuni, doar ca să-şi salveze cariera. Şi-a plătit amenda la jumătate şi cealaltă jumătate a anunțat că o donează în scopuri caritabile, cerând laude pentru celeritate. Ceea ce s-a şi întâmplat, căci UDMR Bihor s-a grăbit să-i elogieze bărbăţia!

Niciunul dintre naivii care au muşcat momeala nu s-a întrebat, însă, cum de îşi permite Pásztor să se lipsească aşa uşor de 5.000 de lei. Câţi bihoreni au puşi deoparte banii ăştia? Şi câţi i-ar risca, dacă îi au, pentru a plăti o distracţie? Câţi ştiu că mia asta de euro este doar un sfert din leafa nesimţită pe care acest impostor o încasează de 46 de luni ca să nu facă nimic altceva decât să dijmuiască banii bihorenilor pe tot felul de huzureli?

La polul opus, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, e cu totul alt fel de politician. Chiar dacă „haterii” îl înjură non-stop, se îngrijeşte de spitale, aduce avioane încărcate cu echipamente de protecţie de milioane de euro, la preţuri sub cele ale pieţei, şi nici nu se bagă în poze când ele aterizează pe Aeroportul distrus de Pásztor şi ciracul său, Ioan Mang.

Pentru unul, datoria a ajuns ca o ibovnică. Pentru celălalt, funcţia e doar o curvă de care profită cu barbarie.

Vezi mai jos videoreportajul!