Se limpezesc lucrurile în cazul retragerii preşedintelui CJ Pásztor Sándor din cursa pentru un nou mandat de şef la judeţ. Bihorel a aflat că, de fapt, omul s-a retras de musai, nicidecum pentru că s-a săturat, la două săptămâni după o şedinţă furtunoasă a primarilor UDMR.

Lui Elnök ur, zic surse din rândul participanţilor, i s-au reproşat atunci rezultatele slabe obţinute în mandat, care există doar pe hârtie, iar în realitate pe nicăieri, şi, pe de altă parte, derapajele scoase la iveală de BIHOREANUL, care i-au arătat adevărata faţă, de ins preocupat nu de situaţia comunităţilor maghiare, ci de propria bunăstare, vacanţe exotice şi hobby-uri costisitoare.

Ca atare, hotărâţi să nu-şi mai pună obrazul pentru el în faţa comunităţii, edilii le-au dat două săptămâni şefilor Szabó Ödön şi Cseke Attila să desemneze alt candidat, amenințând că în caz contrar își vor căuta pe unul de-al lor.

În final, voinţa poporului a fost ascultată, astfel că locul lui Pásztor a fost luat de Szabó József, un apropiat de-al lui Szabó Ödön. În aceste condiții, poate era mai bine să-l aleagă, totuși, primarii...