M-am tot întrebat care e motivul pentru care preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, a băgat la protocol sute de borcane cu miere. O explicaţie ar fi că şi-a cumpărat nişte stupi la CJ pentru a justifica oarecum prezenţa atâtor trântori în instituţie.

Domnul Pasztor a declarat că vrea să vândă sediul fostei Policlinici şi să cumpere clădirea Băilor Rimanoczy. Dacă cu clădirea Băilor am mai înţeles cât de cât, că cine dracu’ a mai văzut staţiune balneară fără băi, nu pricep deloc ce are cu fosta Policlinică. Probabil că încă nu şi-a revenit din şocul neretrocedării către Biserica Catolică şi cred că a intrat în panică trebuind să le explice şefilor săi cum s-a putut ca tocmai în mandatul lui monumentala clădire să rămână în posesia Statului Român.

Domnul preşedinte are nişte fracturi de logică. Spune că reabilitarea clădirii de 5.000 de metri pătraţi ar costa dublu comparativ cu construirea unei clădiri noi, de două ori mai mici, aşa că ar prefera să "mărite" monumentul. Chiar aşa, de ce să aibă Consiliul Judeţean nevoie de un sediu reprezentativ câtă vreme cei care îl conduc şi-au pierdut de mult reprezentativitatea? Aşa că sediul de lângă puşcărie nu este doar potrivit, ci chiar obligatoriu.

Mereu am susţinut că la preluarea unor funcţii politicienii trebuie evaluaţi din punct de vedere psihic, pentru că mecanisme de detectare a nesimţirii încă nu s-au inventat. Se pare că şi după un an de muncă este nevoie de un control, deoarece este clar că pe unii puterea îi face să-şi piardă orice simţ al realităţii.