Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Bihor au început urmărirea penală faţă de un orădean de 48 de ani, pentru înşelăciune. Bărbatul e acuzat că a emis o filă cec fără a avea disponibil în cont, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„Orădeanul este cercetat pentru că, în cursul lunii aprilie 2008, în calitate de administrator şi asociat al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi indus şi menţinut în eroare o persoană fizică din Oradea, de la care a contractat un împrumut în sumă de 139.896 lei", a explicat Alina Dinu.

Pentru plata împrumutului, bărbatul a emis o filă CEC, care odată introdusă spre decontare, a fost refuzată la plată din cauza lipsei de disponibil în cont.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor cu suspectul în stare de libertate, în cauză urmând a fi luate măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.