Administratorul firmei de construcţii Cseh Beton a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit unui comunicat făcut public de purtătorul de cuvânt al Parchetului, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, administratorul societăţii, Antal Csaba, e acuzat că, "în perioada 2011 - 2014, în mod repetat, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli nereale în valoare totală de 957.397 lei, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat".

Prejudiciul creat în acest fel bugetului de stat se ridică la 369.470 lei din care 257.575 lei reprezintă TVA și 111.895 lei impozit pe profit, recuperată integral.

Procurorii au trimis în faţa instanţei şi societatea condusă de Antal, Cseh Beton Construcţii, inculpată la fel ca şi patronul, tot pentru evaziune fiscală.

În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au colaborat cu lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Bihor, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.