Un patron orădean este în atenţia poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Bihor pentru evaziune fiscală, după ce a fost prins că, timp de 3 ani, şi-a înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale.

"În perioada 2011 - 2014, în mod repetat, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli nereale în valoare totală de 957.397 lei, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat", au precizat poliţiştii într-un comunicat făcut public, joi, prin Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit informării, ofiţerii SICE au finalizat ancheta, iar paguba provocată bugetului consolidat al statului se ridică la 369.470 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, care a fost recuperată integral.

Dosarul orădeanului a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a orădeanului sub acuzaţia de evaziune fiscală.