Purtătorul de cuvânt al Tribunalul Bihor, Cristian Monenci, a anunţat luni că judecătorii au prelungit cu încă 60 de zile măsura arestării în cazul cetăţeanului slovac Mikoczy Zoltan şi asociatului său, Gyorke Dezso Sandor, trimişi în judecată, vineri, pentru bancrută frauduloasă şi instigare.

"Iniţial, pe numele celor doi s-a emis un mandat de arestare pentru 10 zile, după prinderea lor în flagrant delict. Cum măsura a expirat, magistraţii au verificat legalitatea măsurii şi au prelungit pentru încă 60 de zile, pe perioada cercetării judecătoreşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalul Bihor.

Mikoczy Zoltan şi asociatului său, Gyorke Dezso Sandor, au fost trimişi în judecată vineri de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sub acuzaţia de furt, bancrută frauduloasă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce au fost prinşi când încercau să scoată din ţară utilaje în valoare de peste 700.000 de lei, sustrase de la propria firmă de prelucrare a mezelurilor, Karpat Carne SRL Aleşd, aflată în insolvenţă.

Primul termen de judecată al procesului celor doi cetăţeni străini are loc marţi, la Tribunalul Bihor.