Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de doi orădeni, soţ şi soţie, anchetaţi pentru înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, propunând Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor trimiterea lor în judecată.

Soţii Viorel şi Anca Hercuţ, ambii de 35 ani, patronii fostului club Malibu de pe strada Nicolae Jiga, sunt acuzaţi că au obţinut un credit bancar în valoare de 99.800 de franci elveţieni în baza unor documente false, iar ulterior nu l-au mai returnat.

Din ancheta poliţiştilor reiese că, în vederea obţinerii creditului, Viorel Hercuţ a întocmit în fals adeverinţe de venit pentru sine şi pentru soţia sa, Anca, în calitate de codebitor, în numele unei firme pe care o administra şi la care el avea calitate de director de vânzări.

Anchetatorii susţin că soţia bărbatului se face vinovată şi pentru că a semnat contractul de credit în calitate de codebitor, cunoscând faptul că documentele în baza cărora creditul a fost acordat sunt falsificate.

"Din respectivele adeverinţe rezulta că suspecta era angajată în cadrul societăţii şi obţinea venituri deşi, în realitate, aceasta din urmă nu avea vreo calitate. Pe de altă parte, veniturile consemnate în adeverinţa suspectului au fost majorate fictiv pentru a îndeplini condiţiile de acordare a creditului", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Ulterior, cei doi soţi au semnat contractul de creditare, însă nu au returnat împrumutul, prejudiciul cauzat fiind de 434.444,80 lei, din care s-a reuşit recuperarea sumei de 245,512,8 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul celor doi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a ambilor suspecţi.