Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat duminică că angajatorii din mediul privat vor putea acorda o mărire salariale de 200 de lei fiecărui angajat, sumă pentru care nu vor plăti taxe sau impozite.

„Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat, acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ţinând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creăm o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație nu tocmai fericită", a afirmat ministrul Muncii, la Antena 3.

Potrivit acestuia, măsura va putea fi aplicată în baza programului guvernamental „Sprijin pentru România”. 

Dacă vor acorda sau nu această majorare, vor decide patronii. „Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară, până la o creștere a salariului minim, o vor acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură”, a opinat Budăi.

Această sumă se va adăuga la salariul de bază al angajaților. „Se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă”, a mai explicat oficialul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!