Bunurile cunoscutului distribuitor de instalații și central termice Technova Invest și averile patronilor firmei, Mihai Purdea și Florin Portelechi, au fost puse sub sechestru de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în ancheta pornită pentru o fraudă fiscală de 6,5 milioane de lei.

Sechestrele penale au fost dispuse pe 7, 8 respectiv 12 iulie, după ce, pe 4 iulie, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții la sediile firmelor administrate de reprezentanţii Technova Invest, cât şi la locuinţele celor doi administratori, într-o acțiune realizată cu ofițeri ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor şi inspectori antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 6 Oradea.

Sechestrele au fost contestate în instanță atât de societate, cât și de cei doi patroni, însă miercuri Tribunalul Bihor a respins acțiunile ca neîntemeiate. Încheierea judecătorească este definitivă.

Compania orădeană Technova Invest, cunoscut distribuitor de materiale pentru instalatii termice și cu o cifră de afaceri care anul trecut a depășit 68 milioane de lei, a ajuns în centrul unei anchete penale declanșată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al procurorilor, în perioada 2007 -2015, reprezentanţii societăţii, Purdea Mihai şi Portelechi Florin, au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii comerciale cheltuieli nereale constând în livrări de bunuri şi prestări de servicii, în baza unor documente justificative fictive emise de societăţi comerciale cu comportament fiscal inadecvat, ori care nu pot face dovada deţinerii bunurilor livrate sau nu au avut angajaţi care ar fi putut presta respectivele servicii.

Scopul înregistrărilor fictive era de a eluda obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat, prejudiciul total calculat de inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Oradea ridicându-se la 6.574.503 lei.