Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de doi orădeni acuzaţi de desfăşurare de jocuri de noroc fără licenţă sau autorizaţie.

Valentin Călin Cormoş, în vârstă de 35 ani, patronul unei firme de construcţii, şi Gheorghe Nicolae Pop, asociat la o firmă de comerţ cu produse alimentare, sunt acuzaţi că, în perioada iunie 2010 - august 2010, au înfiinţat o sală de poker texan într-un imobil de pe strada Postăvarului, fără a deţine licenţă de exploatare sau autorizaţie de organizare a jocurilor de noroc.

Salonul funcţiona sub paravanul unui ONG - Asociaţia Good Luck Club - înfiinţat pe 26 martie 2010, de cei doi orădeni şi de un prieten al lor, Atilla Andras Lungu, pe care poliţiştii nu au reuşit încă să-l găsească.

Potrivit statutului, asociaţia avea ca scop promovarea jocului de poker şi crearea cadrului organizatoric pentru jucătorii amatori. În realitate, însă, în incinta clubului funcţiona un veritabil cazino, dotat cu mese de joc, jetoane, crupieri, bar şi tabele electronice.

Sediul clubului a fost stabilit într-o zonă liniştită, pe strada Postăvarului, vizavi de casa controversatului ex-procuror Alexandru Lele. Imobilul aparţine cunoscutului politician Silviu Torjoc, fost inspector-şef şcolar adjunct, despre care poliţiştii pretind însă că habar nu avea cu ce ocupau chiriaşii săi. Clienţii erau toţi împătimiţi ai jocului de poker, studenţi, interlopi, dar şi oameni de afaceri.

În urma percheziţiei efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni în vara anului trecut, au fost descoperite cinci mese de joc, mai multe jetoane, o unitate centrală la care era conectat un video spliter şi două plasme, prin intermediul cărora era afişat stadiul jocului.

"În urma cercetărilor s-a stabilit că în sala de jocuri se organizau turnee, iar pentru a se înscrie, persoanele interesate trebuiau să achite diverse sume de bani în schimbul cărora primea jetoane de joc. Numărul total al jucătorilor era în jur de 30 de persoane pentru fiecare turneu organizat", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău.

Lascău susţine că din taxele de participare s-ar fi constituit un fond de premiere, din care s-ar fi acordat premii în bani sau diverse obiecte. "Totalul premiilor acordate este de 52.655 lei", a mai spus subofiţerul.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei totale de 6.020 lei, ce provenea din încasările unei zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a celor doi afacerişti.

Citiţi despre sala de poker clandestină şi vezi cine erau VIP-urile care participau la turnee, în articolul "Tripoul secret"