Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău a anunţat, vineri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările faţă de doi soţi din localitatea Tileagd, acuzaţi de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă, spălare de bani, înşelăciune şi fals în declaraţii, propunând trimiterea lor în judecată.

Bărbatul, Laviniu Emanuel Indrieş, 35 de ani, este acuzat că, în perioada 2008 - 2009, a vândut întreg patrimoniul societăţii orădene Artera Trans SRL, pe care o deţinea către o altă firmă, Artera Cargo SRL aparţinând soţiei sale, Camelia, 34 ani.

"Suspectul a vândut patrimoniul pentru a scăpa în acest fel de datoriile pe care societatea lui le avea faţă de doi parteneri de afaceri din Oradea, în valoare de 440.256,66 lei, respectiv 198.220,50 lei, datorii care nu au fost achitate şi pentru care nu s-a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Laviniu Indrieş este acuzat şi că a înşelat o firmă din Suedia, înregistrându-şi prin fals dreptul de proprietate pe un cap tractor şi o semiremorcă achiziţionate de la respectiva societate. "Bărbatul a prezentat în faţa autorităţilor vamale o factură proformă drept factură definitivă pentru a-şi putea înregistra dreptul de proprietate. Prejudiciul în acest caz se ridică la 14.800 Euro", a spus Lascău.

Potrivit sursei citate, prejudiciul total cauzat astfel este de 701.377,16 lei, din care poliţiştii au reuşit să recupereze 350.000 lei, prin luarea unor măsuri asiguratorii.

Dosarul celor doi a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată.