Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unei grupări de crimă organizată specializată pe trafic de minori şi proxenetism, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Gruparea, formată din cinci orădeni, este acuzată că, începând din decembrie 2009, a recrutat trei minore, două de 17 ani şi una de 15 ani, dar şi mai multe tinere majore, şi, profitând de faptul că fetele aveau diverse dificultăţi materiale şi familiale, le-au exploatat sexual.

„Liderii grupării au închiriat patru apartamente în Oradea în care fetele au fost exploatate prin practicarea prostituţiei contra unor sume de bani cuprinse între 50 şi 200 lei de persoană, în funcţie de „preferinţele" clienţilor", a arătat reprezentanta Poliţiei.

Clienţii erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri făcute la mica publicitate, iar gruparea obţinea de pe urma prostituatelor sume cuprinse între 400 şi 3.000 lei pe zi.

Activitatea proxeneţilor a fost întreruptă de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, la sfârşitul lunii ianuarie 2011, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant.

„Acţiunea s-a desfăşurat într-unul dintre apartamentele închiriate, în care un client tocmai beneficia de servicii sexuale contra cost, şi s-a soldat cu reţinerea unuia din liderii grupării", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.

Totodată, poliţiştii au efectuat percheziţii şi în celelalte trei apartamente închiriate, unde au descoperit 10 telefoane mobile care erau puse la dispoziţia clienţilor pentru programări şi diverse obiecte sau accesorii pentru divertismentul erotic.

„Cei doi lideri ai grupării au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, fiind şi în prezent încarceraţi. De asemenea, alte două persoane au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior procurorii au luat, faţă de acestea, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.