Autoturismul cu probleme, un Audi A6 fabricat în 2008 şi înmatriculat în Timişoara, a fost oprit de poliţiştii de frontieră luni, în timpul unei acţiuni pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate.

"La controlul documentelor autoturismului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la condiţiile de formă şi fond a acestora, fapt pentru care şoferul şi mijlocul de transport au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru verificări", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii de frontieră au descoperit că numerele de înmatriculare ale bolidului aplicate aparţin, de fapt, unui autoturism Dacia 1310.

Proprietarul autoturismului este nimeni altul decât Petrică Neagrău, patronul clubului Vox din Salonta, care, însă, a negat că ar fi avut cunoştinţă despre faptul că Audi-ul ar fi avut acte false.

"Din declaraţiile proprietarului a rezultat că autoturismul a fost achiziţionat dintr-o piaţă de maşini contra sumei de 16.800 euro şi că nu a ştiut despre faptul că documentele maşinii sunt contrafăcute iar numerele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism", a explicat Lazăr.

Cert e că poliţiştii i-au întocmit lui Neagrău dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare şi uz de fals.

"Politiştii de frontieră bihoreni efectuează cercetări pentru stabilirea provenienţei autoturismului şi a tuturor persoanelor implicate în acest caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.