Un om de afaceri de cetăţenie chineză stabilit în Salonta, proprietarul unui magazin chinezesc din oraş, trimis în judecată în stare de arest preventiv după ce a agresat-o sexual în mai multe rânduri pe fetiţa de 12 ani a concubinei sale, a fost condamnat la 5 ani de detenţie la Judecătoria Salonta.

Potrivit soluţiei postate pe portalul instanţei, Wu Minwei a fost trimis în judecată pe 14 aprilie, în acest an, pentru viol în formă continuată, şi i se impută 20 de acte materiale de viol comise asupra victimei sale. Instanţa a decis, de asemenea, să îi interzică bărbatului dreptul de a fi tutore sau curator, de a comunica în orice mod cu fetiţa şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 100 metri, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

În hotărârea judecătorească se menţionează şi că fetiţa poate solicita emiterea unui ordin european de protecţie împotriva bărbatului, care va permite ca măsurile de protecţie dispuse de instanţele româneşti să se aplice şi pe teritoriul statului unde îşi va stabili în viitor domiciliul. 

Wu Minwei a atacat hotărârea judecătorească, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea. 

Afaceristul chinez a fost arestat preventiv pe 28 martie la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, care l-au inculpat pentru viol în formă agravată şi continuată, acuzându-l că agresat-o sexual în mai multe rânduri pe fetiţa de 12 ani a concubinei sale, începând din vara trecută şi până în luna martie a acestui an. 

Cea care a anunţat Poliţia a fost mama victimei, care a observat comportamentul ciudat al fetiţei în perioada în care au fost obligaţi să stea cu toţii în izolare la domiciliu, după întoarcerea dintr-o vacanţă petrecută la bunicii din China.