Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală împotriva unui cetăţean sudanez de 43 de ani, rezident în localitatea bihoreană Ciumeghiu, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Din cercetările poliţiştilor reiese că în perioada septembrie - decembrie 2010, în calitate de administrator al firmei Atifcom SRL din localitatea Ciumeghiu, Tahir Ismail Mohamed Fadl a efectuat achiziţii intracomunitare de produse alimentare din Ungaria, în valoare totală de 169.680 lei, pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii administrate şi nici nu le-a declarat organelor fiscale.

În plus, Tahir este acuzat şi că a înregistrat în contabilitate, în iunie 2011, o factură fictivă privind achiziţionarea a 5.200 litri ulei de floarea soarelui, în valoare totală de 28.048,8 lei, operaţiune care nu a avut loc.

"Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de 81.553 lei, nerecuperat", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.