Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat ancheta în cazul unui orădean de 56 ani urmărit penal pentru prejudicierea statului cu aproape 800.000 lei.

Iuliu Torok este acuzat că, în perioada 2006-2008, ca administrator al unei firme orădene, a făcut livrări de mărfuri către diverşi beneficiari, fără să evidenţieze operaţiunile în contabilitate şi fără să achite impozitele şi TVA datorate bugetului de stat, respectiv că în perioada ianuarie - decembrie 2010 a reţinut de la angajaţi impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, pe care, de asemena, nu le-a mai virat către bugetul de stat în termenul prevăzut de lege.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului se ridică, potrivit anchetatorilor, la 793.223 lei.

Pentru recuperarea pagubei, poliţiştii SIF au instituit sechestru asigurator pe două imobile aflate în proprietatea orădeanului însă, în cursul lunii februarie 2012, acesta a încercat să le vândă fraudulos.

„Cele două imobile în cauză valorează aproximativ 350.000 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, completând cu faptul că poliţiştii au reuşit să blocheze tranzacţia iar proprietăţile în cauză au rămas sub sechestru asigurator.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii SIF au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a lui Torok.