Patronul barului de striptease Tropical Night din Oradea, Florin Tătar (foto stânga), şi finul său de cununie, Marius Filip, (foto dreapta), unul din bodyguarzii localului, au fost prinşi de procurorii DNA că au cerut şpagă 12.000 euro, în numele unor poliţişti şi procurori.

Povestea datează din vara anului 2012, când, invocând pile pe care le-ar avea în rândul procurorilor DIICOT Oradea şi al unor ofiţeri de Crimă organizată, Tătar a pretins banii de la vărul bodyguardului său, Marius Filip, ca să-i rezolve acestuia o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta din urmă era anchetat pentru trafic de droguri.

"Din suma respectivă, prin intermediul inculpatului Marius Filip, Tătar a primit efectiv de la martorul denunţător suma de 1.000 euro", se arată într-un comunicat făcut public, marţi, de Biroul de presă al DNA.

Potrivit informării, în finalul cercetărilor efectuate de procurori cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Bihor şi al DGA Bihor, Florin Tătar şi Marius Filip au recunoscut faptele.

Cei doi nu au fost, însă, trimişi în judecată, acceptând să încheie cu procurorii acorduri de recunoaştere care prevăd condamnarea lor la câte 2 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 3 ani, în timpul cărora au fost obligaţi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

"Dosarele de urmărire penală privind pe inculpaţii Tătar Florin-Dinu şi Filip Marius Ioan, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bihor", se mai arată în comunicatul DNA, instanţa urmând să dea verdictul final în caz.