Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, că poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea au descins într-un salon de masaj erotic din Timişoara unde au descoperit 9 tinere prostituate, patronul stabilimentului, un bărbat de 33 ani, fiind reţinut pentru proxenetism şi audiat în prezent la Oradea.

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă Bihor şi cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş.

"Descinderea s-a făcut într-un imobil în care existau suspiciuni că se practică în mod mascat prostituţia, sub acoperirea unui salon de masaj erotic. Poliţiştii orădeni aveau informaţii că administratorul salonului, un bărbat de 33 ani din Caraş Severin, a racolat în ultimul an mai multe tinere cărora le-a pus la dispoziţie imobilul pentru practicarea prostituţiei", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În salonul din Timişoara, poliţiştii bihoreni au decoperit nouă tinere cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, care, potrivit cercetărilor efectuate până în prezent, erau îndemnate să se prostitueze de către patronul stabilimentului, Daniel Mîndoiu.

"Tariful perceput era între 150 şi 300 lei, în funcţie de preferinţele clientului, iar 60 % din câştigurile realizate de tinere erau încasate de bărbatul de 33 de ani", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul a avut un salon şi la Oradea.

Mîndoiu a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar în prezent este audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru proxenetism. "Totodată, cele nouă tinere sunt cercetate în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de prostituţie", a arătat Alina Dinu.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 10 ani.