Tinerii sportivi orădeni au obţinut patru clasări pe podium la întrecerile Finalei Campionatului Naţional de Judo Juniori 4 U 13, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 22-24 iunie la Satu Mare.

La întrecerile rezervate sportivilor născuţi în anii 2006 şi 2007 au luat parte 420 de sportivi de la 90 de cluburi din întreaga ţară.

La individual, Gyoker Iasmina, de la CS Crişul Oradea, a reuşit să obţină medalie de aur, devenind campioană naţională la categoria 57 kg. Eleva antrenoarei Olimpia Ianc a reuşit să câştige categoric, impunându-se prin ippon în toate meciurile.

De asemenea, Bianca Popa, de la LPS CSS Liberty a cucerit medalia de bronz, în cadrul categoriei 4 kg, în timp ce Patrick Petruş, tot de la LPS CSS Liberty, s-a situat al 7-lea, la categoria 55 kg.

Celelalte două clasări pe podium le-au obţinut sportivii orădeni, împreună cu alţi colegi de-ai lor din judeţele învecinte, cu echipa Euroregiunii 6 NV. A fost cucerit, astfel, bronzul, atât la feminin, cât şi la masculin. Din echipa de fete au făcut parte sportivii: Pop Irina (40 kg), Popa Bianca (44 kg), Păcurar  Dessire (48 kg) şi Gyoker Iasmina (+57 kg). La masculin a fost prerzent în echipă şi Raţ Antoniu (+ 60 kg).

Sportivii de la LPS CSS Liberty sunt pregătiţi de profesorii: Olimpia Ianc, Alexandru Goncearenco  şi colaboratorii Alina Borza şi Loredana Lascău.

Pentru tinerii judoka orădeni urmează în luna iulie Balcaniada de U 15 şi U13, care vor avea loc în Muntenegru, respectiv în Grecia.