Prima a fost numai de probă! La cea de-a doua licitaţie organizată de Administraţia Imobiliară Oradea pentru concesionarea pe 25 de ani a unei suprafeţe de 300 metri pătraţi de pe malul stâng al Crişului Repede pe care este amplasată şi Casa Pompelor din vecinătatea Podului Dacia în vederea amenajării unui local public cu terasă au fost depuse până la termenul limită din 7 mai patru oferte, toate din partea unor companii orădene: Trade Center, Lotus Center, Alternativ Energy Sistem şi Imagio Design SRL.

Potrivit caietului de sarcini, firmele au fost obligate să facă oferte pornit de la un preţ minim de 60 lei pe metrul pătrat pe an. Toate cele patru companii concurente au trecut de prima probă a verificării documentelor de calificare. În cursul săptămânii viitoare comisia de licitaţie va analiza ofertele depuse din punct de vedere tehnic şi financiar pentru stabilirea câştigătorului.

Investiţia, de minim 100.000 euro, va trebui să cuprindă amenajarea unei construcţii cu parter şi subsol care va adăposti unitatea de alimentaţie publică, dar şi a unei zone verzi în jurul localului. Câştigătorul se va obliga să obţină autorizaţia de construire în cel mult şase luni de la intrarea în vigoare a contractului sub sancţiunea rezilierii acestuia.

Organizată pe 31 martie, prima licitaţie pentru concesiunea terenului de lângă Colegiul Emanuil Gojdu a fost anulată pentru că nu a reuşit să atragă trei oferte valabile potrivit OUG 54 din 2006 privind regimul contractelor de concesiune.