Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectoul Cătălin Simuţ a anunţat, luni, că poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au întocmit dosare penale pe numele a patru cetăţeni iranieni acuzaţi de trecere ilegală a graniţei de stat.

Potrivit sursei citate, vineri seara, în jurul orei 20, cei patru bărbaţi au fost reţinuţi în timp ce se deplasau pe jos pe un câmp de lângă localitatea Valea lui Mihai, înspre frontiera cu Ungaria.

"Aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai unde s-a stabilit că cei patru sunt cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani care au ajuns la Oradea cu trenul iar la Valea lui Mihai cu un taxi. De aici intenţionau să treacă pe jos frontiera, destinaţia finală fiind Germania", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

În urma constatărilor, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de cele patru persoane, ancheta fiind continuată sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.