Drumul din faţa aquapark-ului este în curs de finalizare. "Drumul a fost mutat către linia ferată, şoseaua a fost asfaltată, parcarea a fost lărgită cu 118 locuri plus alte trei locuri pentru autocare, iar la intersecţia străzilor Aleea Ştrandului, Olteniei şi Piatra Craiului a fost amenajat un sens giratoriu", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Potrivit edilului, până la sfârşitul lunii, constructorii mai au de marcat trotuarele şi pista pentru biciclete, de amenajat rigolele, de nivelat terenul şi de amenajat spaţiile verzi.

"În următoarea perioadă vom căuta un parteneriat privat care să amenajeze un spaţiu verde în sensul giratoriu nou construit. În paralel vom planta în toamnă de-a lungul liniei ferate un aliniament de arbori cu rol de perdea verde", a spus Birta.

Programată să se încheie cel târziu pe 1 mai, înainte de deschiderea sezonului estival, reamenajarea zonei a întârziat nu mai puţin de patru luni.

În ciuda acestui fapt, asocierea de firme formată din Gauss Topo, Abed Nego şi Ritmoteh, care şi-a asumat finalizarea lucrărilor în termen de şase luni începând de la data de 1 noiembrie 2016 nu va fi penalizată.

"Şantierul a fost închis pe timpul iernii, când nu s-a putut lucra, după care în primăvară lucrările au fost întârziat de intervenţii cum ar fi înlocuirea reţelelor de termoficare care traversează zona pe sub parcare sau lucrări suplimentare precum amenajarea pistei pentru biciclete", a spus Birta.

Potrivit viceprimarului înainte de sfârşitul anului orădenii vor putea ajunge la aquapark cu bicicleta pe pista deja amenjată în parcul Brătianu.

Mai mult, aceasta va fi prelungită din dreptul bazei sportive Dinamo, unde se opreşte în prezent, până la Podul Constantin Prezan unde se va conecta la pista existentă în Calea Clujului.

Lucrările de reamenajarea a zonei au costat 3,7 milioane lei şi au implicat inclusiv întubarea Pârâului Întunecat care traversează zona.