Sportivii salontani de la Basti Box au obţinut rezultate foarte bune la turneul internaţional din capitaţa Croaţiei, "Zagreb Open 2019", competiţie care s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 octombrie, cu sportivi din ţări precum: Germania, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Ungaria, Polonia, Canada, Ucraina şi România.

Pugiliştii bihoreni s-au întors cu patru locuri pe podium. Dintre acestea, unul a fost pe primul loc, două pe poziţia secundă şi unul pe locul III.

Medalia de aur a revenit pugilistei Marina Gogan, la categoria 40 kg, argintul Vanessei Vadan, la 62 kg, şi lui Bogdan Iova, care a boxat în limitele categoriei 60 kg. În fine, medalia de bronz a fost adjudecată de Gal Mark, la 80 kg.

Sportivii salontani au fost însoţiţi de antrenorii Sandor Kallo şi Sebastian Silaghi.

"Turneul a fost benefic atât din punct de vedere al meciurilor, cât şi ca organizare, anul acesta fiind împărţit pentru două categorii de vârstă. Cea recentă, din octombrie, a fost dedicată copiilor, cadeţilor şi juniorilor, iar în noiembrie urmează al doilea Zagreb Open 2019, dar pentru categoriile de vârstă tineret şi elită", a precizat conducătorul clubului salontan, Sebastian Silaghi.

La acest turneu a fost delegat şi salontanul Ion Fugaru, arbitru internaţional A.I.B.A., care a remarcat succesul tinerilor pugilişti. "De menţionat ar fi prestaţia pugilistului Iova Bogdan la 60 kg, care nu a fost menajat deloc, luptând timp de trei zile consecutiv, prima zi a câştigat la puncte, a doua zi în semifinale a câştigat prin inferioritatea adversarului în repriza a doua, iar în finală a pierdut la puncte", a declarat el.