Sportivii secţiei de tir a clubului CSU Oradea au participat la două competiţii în ultima săptămână, dintre care una internaţională, la Budapesta, unde s-a desfăşurat, în perioada 17-20 noiembrie, „Hungarian Shooting Open”.

La acest concurs, CSU Oradea s-a înscris, alături de cluburi din peste alte 15 state participante, cu doi juniori, puşcasa Alexia Lezeu şi pistolarul Bucsias Levente, ambii fiind componenti ai lotului BOPJ.

Cu această ocazie, Alexia Lezeu a reuşit un rezultat bun, obţinând medalia de bronz la proba de puşcă mixt aer comprimat, alături de sportivul din Israel Adafi Otri. Ei au devansat, într-un duel spectaculos pentru medalii, o echipa din Ungaria, „cu o experienţă mult mai bogată, sportiva acesteia având la activ clasări în primele 10 locuri la Campionatele Mondiale şi Europene din 2022”, după cum a precizat antrenoarea Adriana Floruţa. 

La proba de pistol aer comprimat open (seniori şi juniori) Bucsias Levente a obţinut, de asemenea, un rezultat bun, 574 puncte, cu care a devansat 51 de sportivi de mare valoare, rezultat care l-a plasat pe primul loc în calificarea pentru finală. În urma finalei, Levi a ocupat locul 7, „un rezultat bun ţinând cont de lipsa de experienţă în cadrul concursurilor internaţionale”, după cum a mai precizat antrenoarea clubului orădean, Adriana Floruţa. 

Cealaltă competiţie la care au participat în ultimele zile sportivii secţiei de tir de la CSU Oradea a fost etapa a V-a a Campionatului Naţional, organizată la Iaşi, împreună cu Campionatele Internaţionale ale Romaniei.

Şi aici, participarea sportivelor Cristina Stoie, Vivianne Mangra, Bodoni Kinga şi Bianca Lezeu a fost, de asemenea, lăudabilă, ele obţinând trei clasări pe podium.

În proba de puşcă 60 de focuri aer comprimat senoare, Cristina Stoie s-a situat pe locul III. Tot la puşcă 60 de focuri aer comprimat, dar la tineret, Vivianne Mangra a ocupat locul al II-lea, cum şi, la puşcă 60 focuri aer comprimat junioare II, Bodoni Kinga s-a situat tot pe poziţia secundă.

Foarte aproape de podium a fost şi Bianca Lezeu, care în cele din urmă s-a clasat pe locul IV la puşcă 60 de focuri aer comprimat Junioare II.

După cum transmit antrenorii clubului CSU Oradea, Adriana Floruţa şi Vasile Leţ, sportivii de la secţia de tir sportiv se pregătesc în continuare pentru Campionatele Naționale de Juniori III, la probele de aer comprimat, concurs ce va avea loc la Focşani la începutul lunii decembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!