Desfăşurate la Târgu Mureş, cu peste 500 de luptători la start, Finala Campionatului Naţional Individual U17, proba parter, şi Finala Campionatului Naţional Individual Juniori 4 la lupte le-au adus tinerilor sportivi de la Şcoala de Lupte „Ştefan Rusu” patru medalii: una de aur, două de argint şi una de bronz. 

Principalul performer al clubului orădean la întrecerile desfăşurate în perioada 17 - 20 octombrie în sala „Ladislau Simon” din Tg. Mureş a fost Matei Pelean, cel care a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la categoria 60 kg, unde au participat 21 de sportivi.

În primul tur, Matei l-a întâlnit pe băcăuanul Ionuţ Mereuţă, cel în faţa căruia a pierdut în urmă cu o săptămână finala campionatului destinată categoriei U20. De această dată, Matei a reuşit să câştige lupta printr-o centură laterală şi şi-a asigurat trecerea în etapa sferturilor, unde l-a întâlnit pe sportivul clubului ASCO Viitorul Pantelimon, Răzvan Vasile, pe care l-a învins cu 14-0. 

În semifinale, lupta a fost una acerbă, adversar fiind de această dată Ioan Iordachita, deţinător al trofeului Cupei României U17, sportiv legitimat la CSM Bucovina Rădăuţi.

Sportivul rădăuţean a condus până spre final, dar în ultimele 12 secunde Matei a efectuat două centuri laterale şi şi-a dus adversarul pe spate, obţinând 6 puncte.

Scorul semifinalei a fost de 8-5, iar Matei şi-a asigurat locul în finala mare, unde l-a întâlnit pe luptătorul Andrei Feresteanu, legitimat la clubul Petrolul Ploieşti. Orădeanul însă s-a impus clar, Matei Pelean câştigând cu scorul de 10-0. 

La rândul său, luptătorul Adrian Seica a evoluat în limitele categoriei 65 kg a stilului greco-roman, categorie la care s-au calificat 19 sportivi.

În primul tur, sportivul orădean a dispus de luptătorul George Meliteanu, legitimat la CSM Craiova, de care a trecut clar, cu scorul de 13-0. Lupta din sferturi a fost susţinută în compania sportivului de la CSS Tulcea, Radu Dima, pe care Adrian l-a învins, de asemenea, clar, cu scorul de 8-0. 

În semifinale, Adrian a cedat în faţa campionului naţional de la U20, Eduard Gheorghe, dar a reuşit să câştige în finala pentru locurile 3-5 împotriva luptătorului lugojan Andrei Moldovan, pe care l-a învins cu scorul 9-1 şi a venit acasă cu medalia de bronz.

În cadrul etapei finale de juniori 4, ACS Şcoala de Lupte “Ştefan Rusu” a avut un singur reprezentant, pe sportivul Yanis Popa, care a luptat în limitele categoriei 75 kg a stilului greco-roman. 

Fiind la prima sa etapă finală de campionat naţional, luptătorul bihorean s-a comportat foarte bine și a aplicat sfaturile antrenorului Ionel Puşcaşu, care l-a asistat la colţ. 

După ce a pierdut primul tur, în faţa sportivului de la clubul LPS Slatina, Yanis s-a mobilizat şi a câştigat următoarele trei lupte, reuşind să obțină medalia de argint.

La feminin, Simona Puşcaşu a luptat în limita categoriei 53 kg U17, unde a reuşit să cucerească medalia de argint, după ce a disputat finala şi s-a clasat pe locul 2.

Sportivii clubului orădean sunt pregătiţi de antrenorii Ştefan Rusu, Ionel Puşcaşu, Vlad Toia şi Magda Boroş. Delegaţia orădeană a fost condusă la această competiţie de campionul olimpic Ştefan Rusu şi de Ionel Puşcaşu, vicecampion mondial şi european.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!