Desfăşurată în weekend la Bucureşti, în sala Floreasca, Finala Campionatului Naţional de Judo pentru Tineret, sportivi sub 23 de ani, a prilejuit obţinerea unor rezultate foarte bune pentru reprezentanţii judoului orădean, care, deşi sunt încă foarte tineri, de vârstă cadeţi şi juniori, au reuşit să obţină patru medalii şi două locuri 5.

Sportivii de la CSM Oradea au obținut două medalii, una de aur şi una de bronz.

În absenţa lui Alex George Creţ, campionul categoriei 90 kg de anul trecut, de data aceasta accidentat şi menajat în vederea participării la Campionatele Europene de seniori care vor urma, la sfârşitul lunii aprilie, orădenii au reuşit să obţină un titlu de campion naţional la categoria 66 kg, prin juniorul Ioan Dzitac (în fotografia principală). Acesta şi-a învins categoric toţi adversarii la ippon.

De asemenea, a fost obţinută şi o medalie de bronz, în limitele categoriei 73 kg, prin Robert Boldiş (foto jos), cel care, cu 3 victorii la ippon şi o înfrângere în semifinale, a reuşit să urce pe treapta a III-a a podiumului.

Rezultate promiţătoare au obţinut şi sportivii de la LPS CSS Bihorul Oradea, în special prin cadetul Maxim Ţugulea (foto sus), tot la categoria 73 kg, care a reuşit şi el să obţină bronzul, în urma a trei victorii şi o înfrângere, suferită tot în semifinale. Este însă "un rezultat excelent pentru el, având în vedere vârsta lui şi mai ales nivelul categoriei", după cum precizează antrenorul Emil Morar.

La rândul lor, fetele de la LPS CSS Bihorul Oradea, Bianca Popa (52 kg) şi Bianca Suciu (+78 kg), s-au clasat pe locul 5 al categoriilor lor de greutate, pierzând din păcate atât semifinala categoriei, cât şi întâlnirile din finalele mici, cele pentru bronz.

De asemenea, cu acest prilej a fost înregistrat şi un rezultat excelent pentru sportiva legitimată la CS Crişul Iasmina Gyoker (la 70 kg) (foto jos). Şi ea a reuşit să se claseze pe treapta a III-a a podiumului de premiere, intrând, astfel, în posesia medaliei de bronz, deşi şi ea este încă foarte tânără, de vârstă cadetă. Iasmina a obținut două victorii muncite, fiind învinsă doar în semifinala categoriei.

Aceşti tineri judoka orădeni sunt pregătiţi de profesorii Olimpia Ianc (la feminin), Dan Făşie şi Emil Morar (la masculin).