Ce bine ni se potriveşte titlul acestui celebru film! Facem într-o veselie nunţi, paranghelii şi botezuri, umblăm în pelerinaje şi dezmierdăm moaşte, deşi ştim sigur că vine ora decontului şi se lasă cu înmormântări.

Un eveniment unic în viaţă, care ar fi trebuit să rămână pe veci în memoria tinerilor căsătoriţi, s-a transformat într-un coşmar. Mi-am imaginat cum trebuie să fi gândit protagoniştii nunţii de pomină care s-a lăsat cu percheziţii la fostul comisar şef Eugen Boc şi cu Covid la nora acestuia.

Mirele: Mă, tata m-a scos din ghearele bodyguarzilor care nu m-au lăsat să fac scandal în buda femeilor de la Hanul Pescarilor. Şi n-o să rezolve cu nunta?

Mireasa: Mai stau mult cu nunta în stand-by? Păi, şi dacă pandemia se termină peste 20 de ani, noi nu ne mai căsătorim niciodată? Vă pup pe toţi.

Boc senior: Staţi liniştiţi, rezolvă tăticu’! Doar n-o să vină colegii peste mine, că io le-am fost baci până la adânci bătrâneţi. Dacă-l văd pe unu’ cu chitanţierul la nuntă, îi zic de la obraz: mă, tu ştii cine-s io?

Patronul sălii de nunţi: Pe foamea asta, orice nuntă e binevenită. Mă gândesc că tata-socru nu e atât de inconştient să nu rezolve problema cu organele. La ce cunoştinţe are, pot să-mi asum şi eu riscul.

Nuntaşul: Sper că nu va fi puhoi de lume, că o să ajung să torn pălinca direct prin mască. N-am eu chef de nuntă pe pandemia asta, dar am nişte obligaţii pe care trebuie să le onorez.

Rudele miresei: La noi, la Borşa, putem ţine nunţile trei zile la rând, pe stadion, că acolo noi facem legea, nu fraierii de poliţişti, ca la Oradea.

Poliţiştii veniţi în control: Acum să te vedem, şefu’. Mai ţii minte cum te purtai cu noi, ăştia micii? Ai uitat, comandante, că odată ajuns la pensie nu mai dă nimeni un ban pe tine! Ai uitat, o ba?