Trei femei şi un bărbat au ajuns, marţi dimineaţă, la Spitalul Judeţean Oradea, victime ale unui accident rutier petrecut în jurul orei 7, pe Calea Clujului. Un autoturism marca Cielo Daewoo a intrat frontal într-un autocar plin cu pasageri.

În ajutorul răniţilor au intervenit, imediat, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, un echipaj de prim ajutor calificat al Detaşamentului 2 al ISU şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor. "Echipajele au acordat primul ajutor răniţilor şi au transportat victimele la spital", a declarat BIHOREANULUI locotenent Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

Potrivit medicului Beres Zsolt, coordonator SMURD Bihor, la spital au ajuns şoferul autoturismului şi pasagera sa, o femeie de 44 ani, dar şi alte două pasagere din autobuz, din care una doar speriată. "Leziuni mai grave au suferit cele două persoane din autoturism, dar încă sunt în investigaţii", a declarat, marţi dimineaţă, pentru BIHOREANUL, dr. Beres.

Din cercetările efectuate la locul accidentului de poliţiştii Serviciului Rutier Bihor, accidentul s-a produs din vina şoferulului autoturismului, care venea în Oradea dinspre Oşorhei şi care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. "La volanul autoturismului se afla un bărbat de 33 ani care nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coleziune cu un autocar", a explicat subcomisarul Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.