Accidentul s-a petrecut vineri dimineaţă în jurul orei 4.30 pe DN 1, în localitatea Oşorhei. Microbuzul venea din Republica Moldova şi se îndrepta spre Italia, având la volan un cetăţean moldovean de 42 ani care a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi apoi a părăsit şoseaua, lovind un autoturism Dacia parcat în faţa unei case, iar mai apoi s-a lovit de poarta imobilului şi s-a oprit în curte.

În timpul impactului, Dacia acroşată a fost proiectată într-un stâlp din lemn, pe care l-a rupt. "În urma accidentului rutier, cei patru pasageri ai microbuzului, cetăţeni din Republica Moldova, au suferit traumatisme la nivelul feţei. Probabil că dormeau în momentul impactului. Victimele au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor unde li s-au acordat îngrijiri medicale. Leziunile au fost însă uşoare, motiv pentru care au refuzat internarea", a declarat şeful UPU, dr. Hadrian Borcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Ioana Indrieş, cercetările în cauză continuă, din primele investigaţii, accidentul fiind produs din cauza şoferului microbuzului, pe fondul neatenţiei în conducere.