Federaţia Română de Kempo şi-a stabilit lotul cu care va participa, în perioada 9-14 mai, la Campionatul Mondial de Kempo din Tunisia.

Din componenţa echipei naţionale a acestui tip de arte marțiale fac parte şi patru sportivi orădeni, legitimaţi la clubul Crişul Oradea. Este vorba despre David Sferle (campion naţional la seniori +95 kg), Denisa Andrada Cotuţ (campioană naţională la seniori feminin -65 kg), Karina Ioana Mihuţa (campioană naţională la juniori feminin -60 kg) şi Răzvan Daniel Cotuţ (medaliat cu bronz la Naţionalele de juniori -70 kg).

"Pregătirile intense pe care le efectuăm cu echipa de performanţă ne-au calificat sportivii la naţională şi sunt convins că în viitorul apropiat vom mai avea sportivi convocaţi la echipa naţională. Sunt foarte încrezător în valoarea sportivilor noştri şi sunt convins că se vor întoarce de la Mondiale cu rezultate remarcabile", a declarat antrenorul Tulkos Rómeó.

Secţia de kempo din cadrul Clubului Sportiv Crişul Oradea este condusă de antrenorul Tulkos Rómeó (5 DAN taekwon-do şi 4 DAN-kempo).

În cadrul acestei secţii sunt 16 sportivi de performanţă legitimaţi, majoritatea provenind din ramura sportivă taekwon-do ITF.

Potrivit reprezentanţilor clubului orădean, echipa de iniţiere şi perfecţionare este mult mai mare, însă "staff-ul tehnic al secţiei (format din Tulkos Rómeó, Magyar Zsolt şi Denisa Cotuţ) au impus criterii foarte clare şi stricte pentru a face parte din echipa de performanţă".

Secţia de kempo de la CS Crişul îşi desfăşoară antrenamentele într-o sală amenajată pregătirii specifice acestei ramuri sportive, de luni până sâmbătă, pe Bulevardul Dacia, nr. 106.

Reprezentanţii secţiei de kempo din cadrul clubului Crişul au participat pe data de 5 martie la Campionatul Naţional de Kempo de la Bucureşti, unde au obţinut trei locuri I, trei locuri II şi trei locuri III, având posibilitatea să participe doar la proba de luptă individual.

"De la început am crezut în acest proiect. Iată că rezultatele au venit mai repede decât ne aşteptam. Nu o dată am vizitat secţia de kempo în timpul pregătirii şi am observat determinarea, dorinţa şi munca lor. Acum a venit şi rodul muncii lor. Ne onorează convocarea la echipa naţională a celor patru sportivi şi suntem încrezători în reuşita lor", a transmis Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea, într-un comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!